Atles de mamífers de Catalunya
VISITA LA PÀGINA WEB

Il·lustració de Toni Llobet

L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat impulsa l’Atles dels mamífers de Catalunya, sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i diverses institucions científiques del país.

Si et motiva l’estudi dels mamífers i disposes d’una mica de temps per involucrar-t’hi, la teva implicació serà molt valuosa per conèixer la distribució de totes les espècies de mamífers salvatges que habiten a Catalunya. Ara pots participar en aquest projecte científic d’interès general per a la planificació i gestió de la fauna i del territori. 

Si t’interessa participar-hi, abans de començar rebràs una formació experta gratuïta sobre els diferents mètodes de seguiment de les espècies que es faran servir per obtenir-ne les dades. Donarem prioritat a les persones que disposin de càmeres de parament fotogràfic i vehicle particular, però si no en disposes i vols treballar amb un grup que sí que en disposi, també tens lloc en aquest projecte. L’inici del seguiment d’espècies terrestres es va començar el 2022 i es continuarà durant aquest 2023. La col·laboració de moltes persones repartides sistemàticament pel territori permetrà elaborar els mapes de distribució de totes les espècies de mamífers. Està previst publicar tota la informació recollida en forma de llibre.

Característiques generals dels mostreigs

Cada persona voluntària serà responsable dels seguiments que es facin en un quadrat de 10 x 10 km. Dins d’aquest quadrat la persona mostrejarà tres quadrats més petits (d’1 x 1 km) corresponents a tres tipus d’hàbitats diferents. Es recomana vehicle particular, ja que la xarxa de transport públic actual no arriba a cobrir tot el territori i, per tant, és molt probable que per fer els mostreigs et calgui un vehicle.

Fotografia d’Ignasi Torre

SI TENS CAP DUBTE, CONTACTA'NS A

o visita'ns a...