L’OBSERVATORI


L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat (OPNB) té com a objectiu millorar l’organització, la integració, el tractament, la difusió i l’accessibilitat de la informació sobre el patrimoni natural i la biodiversitat a Catalunya.

Aquesta informació és clau per conèixer la riquesa natural del país, avaluar l’estat de conservació de les espècies, els hàbitats i els espais naturals, i orientar i prioritzar adequadament els esforços i les polítiques de gestió per garantir-ne la conservació. L’Observatori vol també informar i sensibilitzar la ciutadania perquè aquesta esdevingui un actor participatiu, amb criteri i sentit crític, que pugui tenir un paper rellevant en la presa de decisions col·lectives i individuals sobre la conservació de la natura a Catalunya.


que_es_lobservatori

QUÈ ÉS L'OBSERVATORI?

L’Observatori no és una nova estructura administrativa, sinó una xarxa de coneixement i col·laboració integrada per institucions que ja existeixen i treballen en l’àmbit del coneixement de la natura des de fa molts anys: administracions públiques, centres de recerca, universitats, organitzacions sense ànim de lucre i ciutadania en general. Descobreix els àmbits d'actuació de l'Observatori, com s'organitza i les institucions que hi participen.

eixos_tematics

EIXOS TEMÀTICS I NIVELLS DE CONEIXEMENT

Per conservar el patrimoni natural i fer-ne una gestió i planificació efectives cal disposar d’informació científica i tècnica sobre l’estat de les espècies i els hàbitats. Això comporta conèixer la distribució, les tendències, les amenaces i les mesures de conservació de moltes espècies i hàbitats que són clau en el territori. Tota aquesta informació s’organitza en quatre grans eixos temàtics que aborden preguntes essencials per poder plantejar accions des de la societat i les administracions.

L'Observatori està en desenvolupament, si vols conèixer les darreres novetats segueix-nos a les xarxes!