QUÈ ÉS L’OBSERVATORI?


L’Observatori és un espai de diàleg entre la recerca, la gestió i l’elaboració de polítiques en l’àmbit del patrimoni natural i la biodiversitat, per tal que la presa de decisions pugui estar fonamentada en informació fiable i rigorosa des del punt de vista científic, i per promoure que la integració dels diferents àmbits de recerca pugui respondre a les necessitats de coneixement de la societat pel que fa a la gestió i la conservació de la natura.

Per aconseguir-ho, l’Observatori s’organitza de manera en què cada entitat membre proporciona dades, anàlisis i coneixement a partir dels seus projectes i participa en els debats científics i tècnics sobre les implicacions de la recerca en les iniciatives i funcions de l’Observatori.

El conjunt d’informació que obté i gestiona l’Observatori s’estructura en quatre eixos temàtics i quatre nivells de síntesi o àmbits d’actuació de l’esquema general d’una roda de decisions. La integració d’eixos temàtics i nivells de síntesi permet elaborar una taula on se situen cadascun dels projectes que formen part de l’Observatori.

ÀMBITS D’ACTUACIÓ

En l’esquema general d’una roda de presa de decisions, l’Observatori pot aportar valor quatre àmbits d’actuació: la generació i obtenció de dades, la creació de coneixement a partir de l’anàlisi d’aquestes dades, l’elaboració d’avaluacions que integrin diferents anàlisis i coneixement, i la proposta de recomanacions que ajudin a assolir els objectius de gestió i conservació plantejats en cada cas.

Àmbit actuació Observatori
Organigrama_Observatori_CAT

COM S’ORGANITZA L’OBSERVATORI

L’Observatori és una xarxa de coneixement i col·laboració integrada per institucions que ja existeixen i treballen en l’àmbit del coneixement de la natura des de fa molts anys: administracions públiques, centres de recerca, universitats, organitzacions sense ànim de lucre i ciutadania en general. Aquesta xarxa s’organitza en un fòrum de participació, una oficina tècnica i un conjunt de projectes vinculats a l’Observatori.

pintegrats

PROJECTES

Els projectes vinculats a l’Observatori són projectes de les diferents institucions que formen part de fòrum de participació i que elaboren informació científica i útil per a la presa de decisions sobre el patrimoni natural i la biodiversitat. A banda d’aquests, hi ha també projectes propis de l’Observatori, que es coordinen des de l’Oficina Tècnica i generen nova informació.

OFICINA TÈCNICA

A través de l'Oficina Tècnica es coordina i dinamitza l’Observatori. Consta d’una coordinació una coordinació tècnica i científica, un equip de comunicació i representants dels quatre eixos temàtics en què l’Observatori ha estructurat la informació de què disposem en referència a la natural.

Coordinador tècnic: Pau Sainz de la Maza Marsal

Coordinador científic: Lluís Brotons

Contacte: info@observatorinatura.cat

otecnica
forum

FÒRUM DE PARTICIPACIÓ

El fòrum de participació és l’espai que debat les qüestions principals que ha de desenvolupar l’Observatori. Està format per les entitats que aporten informació i les administracions que en fan ús i desenvolupen l’acció política. Els logotips de les entitats adherides al fòrum es mostren a sota i la llista completa es pot consultar al portal participa.gencat.

L'Observatori està en desenvolupament, si vols conèixer les darreres novetats segueix-nos a les xarxes!