Presentació oficial

6 de juliol de 2022

L’Observatori del patrimoni natural i la biodiversitat va ser inclòs a l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat aprovada pel Govern el juliol de 2018 per tal d’apropar el millor coneixement científic del medi natural a la presa de decisions. El 2019 es va constituir un primer grup de treball per impulsar-lo i es va encomanar l’elaboració del primer Informe de l’Estat de la Natura, que va ser presentat el desembre de 2020. Ara cal fer un pas més per la consolidació estructural de l’Observatori, mitjançant una oficina tècnica i un fòrum de participació. En aquest acte es presentarà aquesta estructura i s’establiran les bases per fer-la realitat aquest 2022

pots tornar a veure l'esdeveniment aquí!

Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

C/ del Carme, 47, Barcelona

programa

CONDUCCIÓ DE L’ACTE – Júlia Alcaraz

10.00
Benvinguda Sr. Marc Vilahur (director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural – DAAC) i Sra. Jordina Belmonte (presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural).

 

10.15
¿Por qué la ciencia no habla con una sola voz? Sr. Silvio Funtowicz, filòsof de la ciència.

 

10.45
Connexió internacional de l’Observatori amb l’IPBES Dra. Alicia Perez-Porro (CREAF) i Dr. Lluís Brotons (CSIC-CREAF).

 

11.00
Què fa l’Observatori? Eixos temàtics i productes principals Sra. Núria Pou (CTFC) i Sr.Sergi Herrando (CREAF-ICO). Com s’organitza? Sr. Pau Sainz de la Maza (DGPAMN-DACC).

 

11.30
Torn obert de preguntes i debat

 

11.50
Clausura de l’acte Sra. Anna Barnadas (secretària d’Acció Climàtica – DACC).
flower